Retete si noutati din Gradina Padurii!
Rețetă tagliatelle cu hribi
O rețetă simplă și delicioasă, de pregătit cu ingrediente ce se găsesc în orice cămară și congelator: paste, hribi congelați (sau alte ciuperci congelate). Noi am îmbogățit rețeta cu sos de soia și semințe de pin. Perfectă pentru o cină […]
Rețetă tartă cu vișine
Am pregătit pentru voi o rețetă de tartă cu vișine perfectă pentru o masă în familie sau pentru a o duce în vizită la cei dragi. Cu un aluat fraged și sfărâmicios și o umplutură dulce-acrișoară scoasă în evidență de […]
Rețetă Smoothie Bowl
Un mic dejun sănătos și rapid pentru o sâmbătă dimineața sau un desert răcoros după o masă în familie, această opțiune este ideală pentru a pune în valoare murele și afinele de pădure congelate de la Grădina Pădurii. Ai nevoie […]
Vișine fără sâmburi
Vişinele (Prunus cerasus L.) au fost dintotdeauna căutate atât pentru gustul lor, cât şi pentru beneficiile substanţelor nutritive conținute. O combinaţie de dulce acrişor, vişinele au mari beneficii pentru sănătate. Vișinele sunt pline de antioxidanți, în special de antocianine, acele […]
Varza murata
Varza murata este puternic alcalina, ceea ce ajuta la mentinerea echilibrului intern in organism. Atunci cand varza cruda este pusa la fermentat, se elibereaza probiotice, compusi cu rol important in digestie si in flora colonului. Este bogata in vitamina C, […]
Fructele de padure – delicii sanatoase
Fructele de padure oferite de Gradina Padurii fac parte din flora spontana. Catina, afinele, zmeura si murele sunt vandute congelate. Fructele de padure sunt congelate prin soc termic, la -30°C, imediat ce ajung in depozit. Datorita acestui interval deosebit de […]
Craitele
Craitele sunt ciuperci de padure comestibile si fac parte din flora spontana. Au un aspect elegant, corpolent si o culoare atragatoare. Sunt cunoscute si sub numele de Burete Domnesc, Roinita sau Ciuperca lui Cezar. Erau foarte apreciate de romani, iar […]
Miezul de nuca
Nucile au fost recunoscute pentru rolul lor in tratarea problemelor legate de memorie si creier inca din Evul Mediu. Stramosii nostri erau convinsi de faptul ca miezul de nuca are un rol important in intarirea sistemului nervos datorita asemanarii dintre […]
Trambita piticului
Trambita piticului este ciuperca de padure comestibila si face parte din flora spontana. Forma ciupercii este cilindrica la baza si trece rapid in forma de palnie. Atunci cand este tanara, are marginea laminata catre exterior, iar la maturiate devine doar […]
Ghebele
Ghebele sunt ciuperci de padure comestibile si fac parte din flora spontana. Palaria lor este semisferica la inceput, iar la maturizare devine plata sau chiar adancita. Piciorul lor este cilindric, cu consistenta fibroasa in exterior si pufoasa ca un burete […]
Galbiorii
Galbiorii sunt ciuperci de padure comestibile si fac parte din flora spontana. Piciorul galbiorilor are forma cilindrica, este galben, ingust la baza, plin si carnos. Palaria lor are de asemenea culoarea galbena si diametrul variaza intre 2 si 9 cm. […]
Hribii
Hribii sunt ciuperci de padure comestibile si fac parte din flora spontana. Au piciorul alb, gros, iar palaria lor neteda are diametrul cuprins intre 5 si 25 de centimetri. Coloritul piciorului este in general albicios-crem si poate avea nuante de […]
Somon in sos de trambita piticului
Ingrediente necesare: –50 g trambita piticului uscata -2 bucati de filé de somon medii -1 catel de usturoi tocat -1 ceapa mica tocata -200 ml supa de legume -50 ml vin alb -100 g unt -sare si piper Rehidratarea ciupercilor: […]
Tagliatelle cu hribi
Ingrediente necesare: –50 g hribi uscati hidratati -400 g tagliatelle -50 g unt -1/2 lamaie -ulei de masline pentru gatit -3 catei de usturoi -parmezan ras -sare si piper Rehidratatea ciupercilor: Inainte de utilizare, clatiti bine ciupercile sub jet de […]
Omleta cu galbiori
Ingrediente necesare: –50 g galbiori uscati hidratati -4 oua -2 cuburi mici de unt -sare si piper Rehidratarea ciupercilor: Inainte de utilizare, clatiti bine ciupercile sub jet de apa pentru a indeparta eventuale impuritati. Inmuiati-le in apa calduta timp de […]
Ciuperci de padure cu orez
Ingrediente necesare: –50 g ciuperci uscate hidratate -1 legatura patrunjel verde -3-4 catei de usturoi -1 ceapa mica -50 ml ulei -200 ml apa sau supa de legume -sare si piper Rehidratarea ciupercilor: Inainte de utilizare, clatiti bine ciupercile sub […]
Galbiori in sos de smantana
Ingrediente necesare: –400 g galbiori -1 ceapa mica -1 catel de usturoi -30 ml ulei -1 foaie de dafin -150 ml smantana fermentata -1 lingurita rasa coriandru tocat -1 legatura patrunjel tocat -50 g parmezan -sare si piper Mod de […]
Lasa un comentariu